in

Citroën DS3 WRC 2013 Launch

De aangekondigde samenwerking tussen Citroën Racing en Abu Dhabi heeft vaste vorm gekregen door de bekendmaking van het autosportprogramma voor komend jaar. Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team zal in 2013 met drie equipes deelnemen aan het FIA Wereldkampioenschap Rally: Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen, Dani Sordo-Carlos del Barrio en Sébastien Loeb-Daniel Elena. Daarnaast zal ook Khalid Al-Qassimi in een groot aantal WRC-rally’s aan de start verschijnen met een Citroën DS3 WRC. Zijn focus zal echter gericht zijn op het behalen van de kampioenstitel in het FIA Middle East Championship (MERC).

Wereldkampioen Sébastien Loeb zal zijn Citroën met startnummer 1 de sporen zal geven in de Rallye Monte Carlo 2013, daarnaast komt Loeb in actie in Zweden, Frankrijk en nog een nader te benoemen vierde rally. De belangrijkste verandering voor het komende seizoen is de komst van Abu Dhabi als sponsor van het team. De Citroën DS3 WRC van de achtvoudig wereldkampioen bij de constructeurs is dan ook in een nieuw kleurenschema uitgevoerd.

Mikko Hirvonen, met het startnummer 2 op de flanken van zijn Citroën, zal in alle WRC rally’s van start gaan. Zijn doelstelling is om de wereldtitel bij de rijders in de wacht te slepen. “Ik ben vier keer als tweede geëindigd in het wereldkampioenschap dus de titel is nu de volgende stap,” aldus de Fin.

Terug in de Citroën race-overall is de Spanjaard Dani Sordo. Hij zal gaan voor punten in de rangschikking voor de constructeurs in de rally’s waarin Loeb niet aan de start verschijnt. Sordo: “Ik ben heel erg blij weer deel uit te maken van het Citroën-team. De eerste testsessies zijn prima verlopen en ik zal mijn uiterste best doen om Citroën te helpen weer wereldkampioen te worden. En mijn persoonlijke doelstelling is om mijn eerste WRC-rally te winnen.

Video: Citroën DS3 WRC 2013 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Rosso Ferrari FF is Luid!

Novitec Rosso Ferrari FF is Luid!

Deze Gallardo Superleggera heeft 1730 pk

Deze Gallardo Superleggera heeft 1730 pk