in

Up close met de Gemballa Mirage GT

Ondanks dat de Carrera GT alweer 10 jaar oud is blijft het van de gaafste hypercars ooit gebouwd. De Gemballa Mirage GT is een limited edition uitvoering van 25 exemplaren gebaseerd op het legendarische Porsche-model.

Iedere Mirage GT wordt gebouwd naar de wensen van de klant, dat wil zeggen kleur en interieur want de cosmetische en performance updates zijn standaard op iedere Mirage GT. Zo zorgt Gemballa ervoor dat de 5.7-liter V10 geen 612 pk maar 670 pk levert dankzij een nieuwe luchtinlaat, ander uitlaatsysteem en een herprogrammeerde ECU. Daarnaast hebben de engineers een nieuwe koppeling geïnstalleerd die wat gebruiksvriendelijker is, de oorspronkelijke racekoppeling was namelijk een drama voor stadsgebruik.

De verbeterde ophanging maakt gebruik van coil-over units met hoogteverstelling en onafhankelijke instelling voor de bounce en rebound van de dempers. Een praktische functie is de hydraulische hoogteverstelling waardoor de Mirage GT 45mm omhoog kan met de druk op een knop.

De cosmetische aanpassingen zijn volgens Gemballa allemaal ontwikkeld in de windtunnel. Het zijn aerodynamische onderdelen gemaakt van carbon fiber en bedoeld om de wegligging op hoge snelheid te verbeteren. De meest in het oog springende onderdelen zijn de bumperset, splitter en achtervleugel, luchtinlaat op het dak en de vijfspaaks OE-velgen met centrale wielmoer.

In onderstaande video zien we deze zeldzame hypercar vanuit alle hoeken en standen.

Video: Up close met de Gemballa Mirage GT

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Blancpain Endurance Series - 1000k Nürburgring 2014

Blancpain Endurance Series – 1000k Nürburgring 2014

Best Drivers Car 2014 - Camaro Z28 Hot Lap

Best Driver’s Car 2014 – Camaro Z28 Hot Lap