in

Cobra Jet versus GRC Fiesta ST

De mooiste drag races vinden plaats wanneer twee compleet verschillende voertuigen het tegen elkaar opnemen. De verschillende vormen van techniek, aandrijving en aerodynamica kunnen voor een verrassend resultaat zorgen en dat is waar iedereen op hoopt. Een mooi voorbeeld is de Skyline tegen Veyron race, de Supra vs BMW S1000 RR en onderstaande race tussen een Ford Cobra Jet en een Ford Fiesta GRC.

De Ford Cobra Jet is een ‘production-based drag racer’ met een supercharged 5.0-liter V8. Gemaakt om te drag racen en daardoor haast onverslaanbaar voor machines uit andere takken van de autosport. De Global RallyCross Ford Fiesta ST van Tanner Foust heeft slechts een 2.0-liter viercilinder, maar wel met een dikke turbo en daardoor 600 pk op alle vier de wielen. De GRC Fiesta heeft een korte overbrenging en schiet daardoor uit de startblokken.

Dus, wie gaat er winnen? Bekijk onderstaande video voor het resultaat.

Video: Cobra Jet versus GRC Fiesta ST

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Supra is Camera-Brekend Luid

Deze Supra knalt zo hard dat de camera op hol slaat

Petrolicious - 300SL Gullwing at Bonneville

Petrolicious – 300 SL Gullwing at Bonneville