in

Corvette-bestuurder rookt koppeling op ipv achterbanden

De eigenaar van een Corvette C7 Z06 probeerde een burnout te maken met zijn 650 pk sterke krachtpatser. Er ontstond rook, maar dat kwam niet van de achterbanden.

De Z06-bestuurder had iemand gevraagd om zijn burnout te filmen, maar in plaats van de achterbanden op te roken, verbrandde hij de koppeling. Dit is te zien aan de rook die aan de achterkant en door het motorcompartiment komt. Daarnaast is er nog iets dat verraad dat het de koppeling is die rookt, de achterbanden staan namelijk stil.

Als je nooit een burnout hebt gedaan kan ik me voorstellen dat je het verschil niet ruikt tussen verbrand rubber en een verbrande koppeling. Er was rook, dus de bestuurder moet gedacht hebben dat alles goed ging. De cameraman had echter wel even kunnen zeggen dat er iets anders rookte dan de achterbanden.

Video: Corvette-bestuurder rookt koppeling op

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 gaat overal dwars op hillclimb

Porsche 911 GT3 Rally gaat overal dwars op hillclimb

Het verschil tussen Verstappen en Stoll in Turkse Kwalificatie

Het verschil tussen Verstappen en Stoll in Turkse Kwalificatie