in

Corvette C7 krijgt handige camera en data recorder

Corvette Performance Data Recorder is het zoveelste teken dat de Corvette C7 een moderne make-over heeft gekregen. Natuurlijk zijn er meerdere merken die een Data Recorder aanbieden op basis van GPS, maar de Corvette C7 is de eerste die dit combineert met een High Definition camera en een SD-kaart in het dashboardkastje.

Je hoeft dus geen losse dashcam, GoPro of telefoon te monteren want de camera van de C7 zit geïntegreerd in het dashboard. Eigenaren kunnen de beelden afspelen op het acht-inch display van de Corvette of via de SD-kaart op een computer afspelen. Op een kaartje van 32 GB kan meer dan 13 uur aan materiaal worden opgeslagen.

In Track mode krijg je een compleet beeld van alle gegevens zoals snelheid, rpm, g-krachten, rempunten de layout van het circuit en rondetijden. In Performance mode, speciaal voor dragraces, kun je meten hoe snel een sprint van 0-100 km/h gaat of hoe snel de kwart mijl is afgelegd. In Touring mode is het gewoon een standaard dashcam, waarbij alleen video en geluid wordt opgenomen.

Het is eigenlijk bizar dat dit nu pas geïntegreerd op de markt komt, je zou verwachten dat performance modellen van Porsche, Ferrari, BMW enzovoort standaard met zo’n data/videorecorder uitgerust worden.

Video: Corvette Performance Data Recorder

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aanhanger begint te kwispelen

Wat te doen als een aanhanger begint te kwispelen?

F1 Legends - John Watson

F1 Legends – John Watson