in

Corvette E-Ray vs Ferrari F8 & Lamborghini Huracan Evo

De Chevrolet Corvette E-Ray is in veel opzichten een bijzondere auto voor de Amerikaanse fabrikant. Het is de snelste Corvette, de eerste hybride Corvette, de eerste vierwielaangedreven Corvette én de zwaarste Corvette ooit gemaakt.

De Corvette E-Ray combineert de brede carrosserie van de Z06 met de 6,2-liter LS2 V8 uit de normale Corvette Stingray die 502 pk en 647 Nm stuurt naar de achterwielen. De op de vooras geplaatste elektromotor in de Corvette E-Ray levert nog eens 163 pk en 165 Nm, voor een systeemvermogen van 655 pk en 812 Nm koppel.

Launches zijn nu wielspinvrij en daardoor schiet de E-Ray in slechts 2,4 seconden van 0 naar 96 km/h. Dat maakt hem sneller dan de Z06 en ongetwijfeld ook sneller dan de achterwielaangedreven Ferrari F8 en Lamborghini Huracan Evo. Waarom dan deze ‘oneerlijke’ dragrace vraag je je misschien af? Omdat het leuk is om te zien hoe een omgerekend €96.000 kostende Corvette E-Ray, twee €300.000 kostende Italiaanse supercars verslaat in een dragrace over 400 meter.

Video: Corvette E-Ray vs Ferrari F8 & Huracan Evo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Trabant 601 Kombi doet een Top Speed Run

Trabant 601 Kombi doet een Top Speed Run

Citroën Ami

Citroën showt merkwaardige Citroën Oli!