in

Corvette stijgt op tijdens een dragrace

De titel geeft al aan dat we hier met een bizarre situatie te maken hebben, 4.000 pk is een belachelijke hoeveelheid vermogen en dat de Corvette bijna een backflip maakt tijdens de start van een 1/8 mile dragrace maakt het verhaal compleet.

Achter het stuur van deze twin turbo Corvette zit Daniel Pharris, die voor een kort moment tijdens het Radial Revenge evenement op Tulsa Raceway Park wist op te stijgen. Het ongeluk had veel erger kunnen aflopen als de Corvette daadwerkelijk op zijn dak zou zijn geland en het leek er even op dat hij voldoende momentum daarvoor had.

Waarschijnlijk komt het doordat de motorkap tijdens de vlucht loskomt waardoor de opwaartse druk ineens verdwijnt. Gelukkig maar, anders had nog wel eens heel vervelend voor Harris kunnen aflopen, nu stapte hij geschrokken maar gezond weer uit.  Zou de Corvette niet zijn opgestegen dan had hij waarschijnlijk de 1/8 mile in minder dan 4 seconden afgelegd.

Video: Corvette stijgt op

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hennessey Camaro ZL1 Exorcist

Hennessey lanceert de 1.000 pk Camaro ZL1 ‘Excorcist’

BMW E90 test de vangrail

BMW E90 test de vangrail bij Schwedenkreuz op de Nürburgring