in

Crashes en highlights van Nürburgring Langstrecken Series 3

Tijdens de touristenfahrten zien we met enige regelmaat bestuurders de mist in gaan op de Nürburgring Nordschleife. Maar ook voor proffesionals blijft de Groene Hel een uitdaging, blijkt wel uit deze video met beelden van de derde ronde van de Nürburgring Langstrecken Series.

De vier uur durende race werd gewonnen door het BMW Junior Team met de M4 GT3. Het was al de derde overwinning op rij voor de vorig jaar geintroduceerde M4 GT3, de voorgaande twee endurance races werden gewonnen door klantenteams ROWE Racing en Walkenhorst Motorsport.

Van de 134 gestarte auto’s kwamen er 28 niet aan de finish. Een deel daarvan is te wijten aan technische mankementen, een ander deel door crashes. Zo waren er twee zware ongelukken in de sectie tussen Fuchsröhre en Adenauer Forst, waarbij een Porsche Cayman en Volkswagen Golf flink beschadigd raakten.

In de highlights van AutoAddiction zie je wat zij allemaal gefilmd hebben tijdens NLS3, wat natuurlijk slechts een fractie is van wat er zich allemaal afspeelde op de 24 kilometer lange baan.

Video: Highlights Nürburgring Langstrecken Series 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie hoe een zeldzame Ford RS200S uitgebreid gepoetst wordt

Zie hoe een zeldzame Ford RS200S uitgebreid gepoetst wordt

Opel-bestuurder negeert stopsignalen politie

Opel-bestuurder negeert stopsignalen politie