in

Dakar 2018 Highlights

Na twee helse weken zit Dakar 2018 erop, tijd om even terug te blikken op de hoogtepunten.

De 40e editie van Dakar, en de 10e editie in Zuid-Amerika, begon op 6 januari in Lima, Peru. De eerste dagen werd er genavigeerd door de enorme duinen rondom Ica, waar de hoogste zandduinen ter wereld liggen. Hierna vertrok het circus naar Bolivia waar men met hoogte, veel regen en kou te maken kreeg. Het laatste gedeelte van de Dakar rally werd verreden in Argentinië.

Er vertrokken 335 deelnemers in Lima maar er kwamen slechts 187 deelnemers aan de finish, bij de auto’s haalden slechts 47 procent de finish. Net als de twee voorgaande jaren wist Peugeot de Dakar te winnen met hun tweewielaangedreven 3008DKR Maxi, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Loeb, Depres en Peterhansel kregen problemen en vielen uit of finishten buiten het podium, Carlos Sainz had deze problemen niet en won de zwaarste rally ter wereld. De 55-jarige Spanjaard wist de voorgaande vijf edities niet te finishen omdat hij steeds crashte, maar ditmaal hield hij het hoofd koel en alles onder controle.

Bernhard ten Brinke leek in zijn vierwielaangedreven Hilux op weg naar het podium, maar in de een na laatste etappe gaf de V8-motor de geest en viel de beste Nederlander uit. Plek twee en drie waren hierdoor voor zijn teamgenoten, Nasser Al-Attiyah en Giniel de Viliers.

De beste Nederlander was Peter van Merksteijn op de 8e positie met een Toyota Hilux, het was tevens de eerste keer dat van Merksteijn de rally uitreed want in zijn voorgaande drie deelnames wist hij niet finishen.

In de video hieronder zie je alle hoogte- en dieptepunten van Dakar 2018!

Video: Dakar 2018 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 812 Superfast in Nederland

Dit is de eerste Ferrari 812 op Nederlandse platen

Smart Dragster

Smart TDI Dragracer rookt er flink op los