in

Dakar Rally 2013 – Trailer

Vandaag start de Rally der Rally’s, de Dakar Rally 2013. Zo’n 200 motorrijders, 160 auto’s, 40 quads en 75 vrachtwagens uit 53 landen gaan op een reis van meer dan 8000 kilometer door Argentinië, Chili en Peru. De Dakar Rally gaat van start in Lima (Peru) en eindigt 20 januari in Santiago (Chilli), onderweg moet men dwars door het prachtige maar zeer ruige landschap van Zuid-Amerika.

Vorig jaar won Gerard de Rooy het Truck klassement, het winnende team is grotendeels intact gebleven en is dus ook dit jaar weer de grote favoriet. Bij de auto’s is er ieder jaar een zware strijd, namen als Stephane Peterhansel, Robby Gordon, Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz en Giniel de Villiers staan aan de start en strijden om de overwinning. Nederlanders die dit jaar de top 10-20 willen halen zijn Peter van Merksteijn, Erik Wevers, Gert Huzink en Erik van Loon, waarbij grote afwezige Bernhard ten Brinke is, die eerder aangaf wegens privéomstandigheden niet deel te nemen aan de monsterrit. Ook de buggy’s van Tim Coronel en voormalig 500cc-motorcoureur Jurgen van den Goorbergh vallen onder de auto’s, waarbij beide coureurs niet alleen de strijd met elkaar aan gaan, maar ook zeker met de top-20 van het Dakarklassement.

Bij de motoren hoop Frans Verhoeven op een revanche na een dramatische Dakar Rally in 2012. Kortom, meer dan genoeg Nederlanders om te volgen tijdens de schitterende Dakar Rally. Wij zitten in ieder geval aan de buis gekluisterd.

Video: Dakar Rally 2013 – Trailer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Track Test: BMW M5 vs BMW M6

Track Test: BMW M5 vs BMW M6

Straatlegale SMC F-Kart 200

Straatlegale SMC F-Kart 200