in

Datsun 240Z met RB25 Engine Swap

De eerste generatie ‘Z’ (S30) is een persoonlijke favoriet van mij, de klassieker uit de jaren ’70 heeft een tijdloos design wat na 40 jaar nog steeds prachtig is. De Datsun is ook een geliefd model om te modificeren want regelmatig zien we exemplaren met een RB-motor onder de kap en een uitgebouwde carrosserie.

Dit exemplaar van Dima Sereda heeft bijvoorbeeld een RB25DET-motor onder kap die zo’n 500 pk op de achterwielen levert. De Datsun 240Z is gespoten in de kleuren van oliemaatschappij Gulf en heeft niet alleen de uitstraling van een raceauto maar ook de specs van een raceauto. Voor de volledige lijst met specificaties verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Dima heeft zijn 1972 240Z overigens niet zelf gebouwd, #boughtnotbuilt zoals hij zelf schreef op zijn Instagram-pagina. Dat doet overigens niets af aan het feit dat dit een geweldige build is!

Video: Datsun 240Z met RB25 Engine Swap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2018 BMW M5 Review

2018 BMW M5 Review

Jeep vs Nissan GT-R

Deze Jeep legt een Nissan GT-R het vuur aan de schenen