in

Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!

Dit is de zeldzaamste Datsun 280Z barn find ooit, met slechts 350 mijl op de teller! De Japanse sportauto werd 44 jaar geleden achtergelaten in een schuur in de buurt van Hershey, Pennsylvania, en daarna werd er niet meer naar omgekeken. In deze video krijgt de Datsun 280Z van specialist Larry Kosilla een uitgebreide poetsbeurt.

Je zou verwachten dat de 280Z verschrikkelijk geleden heeft onder ruim 4 decennia stilstaan, maar de lak bleek in goede staat ook al was deze bedekt onder een dikke laag stof. Het interieur bleek ook in verbluffend goede conditie, volgens Larry rook het binnenin zelfs nog als een nieuwe auto. Omdat de Datsun slecht 350 mijl heeft gereden en al die jaren binnen heeft gestaan, zitten alle originele stickers en labels er nog aan van het moment dat hij uit de fabriek rolde.

Larry gebruikte voor deze schuurvondst diverse schoonmaakmiddelen van zijn bedrijf AMMO. Hieronder kun je zien hoe hij te werk gaat en de Datsun 280z weer zijn glans teruggeeft. Een fascinerend proces. Sindsdien heeft de auto verschillende prijzen gewonnen.

Video: Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rimac C_Two ondergaat crashtests

Rimac C_Two ondergaat crashtests

Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest

Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest