in

Daytona 500 eindigt met spectaculaire crash

De 2020 Daytona 500 was een relatief rustige race op maandag, uitgesteld vanwege de regen op zondag. Maar zoals altijd is “The Big One” onvermijdelijk en ditmaal kwam hij laat in de race, waarbij bijna de helft van het veld werd uitgeschakeld, inclusief Jimmie Johnson, Brad Keselowski en nog 17 andere coureurs.

Met een groen-wit zwart-wit geblokte vlag eindigde de Daytona 500, waarbij Ryan Newman, Ryan Blaney en Denny Hamlin om de overwinning streden. Na de laatste bocht werd Newman de muur in geduwd toen hij Blaney probeerde af te houden, waardoor Denny Hamlin zijn tweede opeenvolgende Daytona 500 won.

Newman’s auto ging over de kop, gleed over de finish en vloog in brand als gevolg van de crash. Toen hij eenmaal uit zijn Ford was getild, werd hij snel naar het lokale ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij ernstige verwondingen te hebben, maar hij is buiten levensgevaar.

Video: Daytona 500 eindigt met spectaculaire crash

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Top Gear Season 28 Episode 4

Top Gear Season 28 Episode 4

Verstappen en Albon testen Valkyrie

Verstappen en Albon testen de V12 Valkyrie