in

De 10 gaafste Group B-machines in Hillclimb

Er is inmiddels 35 jaar verstreken sinds de Groep B-machines werden uitgesloten van de rallysport. Een van de weinige disciplines waar deze Monsters nog steeds terechtkunnen is in Hillclimb Racing. Daar werden ze verder gemoderniseerd en getuned, waardoor ze nog meer vermogen hebben nog krankzinniger zijn qua aerodynamican dan in de jaren ’80.

We hebben de afgelopen jaren verschillende Group B-video’s met jullie gedeeld, maar nog nooit een top 10 van de gaafste Group B-machine in Hillclimb. Van de Twincharged Delta S4 tot de machtige Quattro S1, de jankende Metro 6R4, gekke Ford RS200-varianten en de listige Renault 5 Maxi Turbo.

Het komende seizoen zal ongetwijfeld weer nieuwe, nog brutere machines aan de start brengen. Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in Hillclimb, blijf deze pagina dan goed in de gaten houden.

Video: De 10 gaafste Group B-machines in Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Wat gebeurt er als je de uitlaat afsluit bij max rpm

Wat gebeurt er als je de uitlaat afsluit bij max rpm?

Gercollector trapt zijn getunede 911 GT2 RS naar 363 kmh

Gercollector trapt zijn getunede 911 GT2 RS naar 363 km/h