in

De 10 Gevaarlijkste Circuits Ter Wereld

De aspecten die een circuit op de lijst van  “10 beste circuits ter wereld” zou zetten zijn helaas vaak dezelfde aspecten als de lijst van de 10 meest gevaarlijke racecircuits. Coureurs willen namelijk de uitdaging voelen van de moeilijkste bochten, de snelste rechte stukken en het gevoel dat je op de limiet rijdt. Een circuit moet moeilijk te temmen zijn, ‘no room for mistakes’ en het moet altijd harder en sneller kunnen, als je durft.

Toeschouwers kijken ook liever naar races op la Sarth, Monza, Spa en Nürburgring, dan naar races op Bahrein, Abu Dhabi en Paul Ricard. Niemand wil een races zien op circuits waarbij uitloopstroken het formaat van een voetbalveld hebben, aan de andere kant willen we ook niet dat onze helden om het leven komen omdat de vangrail op anderhalve meter van de baan staat.

In onderstaande video heeft XCar een top 10 gemaakt van de gevaarlijkste circuits ter wereld. Het geeft een ontnuchterend weergave van de hoge kosten die deze sport eist na verloop van tijd, een prijs die niet alleen het leven van coureurs heeft gekost maar ook vele onschuldige toeschouwers en marshalls.

Laat ons in de comments hieronder weten of jullie het eens zijn met deze top 10 van de meest gevaarlijkste circuits ter wereld.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Niet mee eens. Monaco en the Isle of Man zijn geen circuits maar gewoon straten waar geracet worden en bij nummer 9 ligt het daar wel aan het circuit of aan het soort race wat er gereden word. Bij nummer 2 gaat het nou over de Nürburgring of the Nordschleife?

Reageer op deze video

Zo klinkt de Renault V6 Turbo Formule 1 motor

Zo klinkt de Renault V6 Turbo Formule 1 motor

24H Nurburgring 2013 - Falken Motorsports Movie

24H Nurburgring 2013 – Falken Motorsports Movie