in

De 10 snelste hillclimbs tijdens Goodwood Festival of Speed

Op donderdag 12 juli gaat de 25e editie van Goodwood Festival of Speed van start. Om dit zilveren jubileum te vieren blikt het Goodwood YouTube-kanaal alvast terug op een aantal bijzondere moment uit de geschiedenis van Festival of Speed.

Een van de hoogtepunten van het Festival of Speed is natuurlijk de hillclimb over de oprijlaan van Lord March. Verschillende soorten raceauto’s nemen deel aan de hillclimb, maar helaas gaat niet iedereen voluit. De meeste coureurs geven een rustige demonstratie en doen onderweg wat burnouts en donuts. De coureurs die wel voluit gaat mikken maar op één tijd, de recordtijd van 41.6 seconden neergezet door Nick Heidfeld in de McLaren-Mercedes MP4/13.

In theorie zou deze recordtijd door een nieuwere Formule 1-auto verbroken moeten kunnen worden. De oprijlaan is een aantal keer opnieuw geasfalteerd en is nu een stuk minder hobbelig dan vroeger. Wie weet sneuvelt tijdens de 2018-editie eindelijk dit 19 jaar oude record.

Video: 10 snelste hillclimbs Goodwood Festival of Speed

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi S2 Hamon Motors

Monsterlijk Audi S2 haalt 323 km/h in een halve mijl

Nissan-Skyline-400R-en-Nissan-Skyline-Z-Tune

Nissan Skyline Nismo 400R en Nissan Skyline Nismo Z-Tune