in

De 1.088 pk sterke Rimac One bevindt zich eindelijk in productiefase

Het heeft vijf jaar geduurd maar de Rimac One bevindt zich eindelijk in productiefase en wordt volgende maand getoond aan het publiek tijdens de autosalon van Genève.

Het Kroatische bedrijf onthulde vijf jaar geleden haar plannen voor een elektrische hypercar, de Concept One. Zoals bij veel beginnende autofabrikanten waren de beloftes in begin groot, maar Rimac lijkt ze ook waar te gaan maken. De eerder opgegeven 1.088 pk en 1.600 Nm koppel hebben de productiefase gehaald dankzij vier elektromotoren, één per wiel. Met zoveel vermogen op de aangedreven wielen moet je wel torque vectoring toepassen en de werking van dit systeem demonstreren ze in onderstaande video.

Deze volledig elektrische hypercar sprint vanuit stilstand in 2.6 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is ook niet misselijk, die bedraagt maar liefst 355 km/h! Met een gewicht van 1.850 kg is de Rimac One geen lichtgewicht, maar met zoveel vermogen en koppel direct beschikbaar maakt dit weinig uit. Mocht je nog twijfels hebben over het bereik, die bedraagt bij normaal gebruik 600 kilometer. Maar ja, zie je maar eens normaal te gedragen met zo’n machine!

Video: Rimac One bereikt productiefase

De 1.088 pk sterke Rimac One bevindt zich eindelijk in productiefase

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + elf =