in

De 2019 Audi R8 is vernieuwd

De tweede generatie Audi R8 werd in 2015 gepresenteerd en dus werd het hoog tijd voor een facelift. De vernieuwde Audi R8 Coupé en Spyder krijgen niet alleen een sportiever design, maar ook krachtigere motoren. Ze komen begin 2019 op de markt.

Het hart van de Audi R8 is gelukkig nog altijd de atmosferische, hoogtoerige V10-motor, maar nu met nog meer vermogen. In de reguliere R8 levert de 5,2-liter tiencilinder 570 pk en 550 Nm uit. Dat is 30 pk en 10 Nm meer dan voorheen. In de V10 Plus-uitvoering, die vanaf nu door het leven zal gaan als ‘Performance’, is een stijging van 10 pk en 20 Nm koppel aan de orde.

Aanpassingen aan het onderstel van de nieuwe Audi R8 staan garant voor nog meer stabiliteit en precisie. Bovendien is zowel de elektromechanische stuurbekrachtiging als de optionele Dynamic Steering aangescherpt voor een betere feedback. Standaard staat de nieuwe Audi R8 op 19 inch lichtmetalen velgen, optioneel kunnen er ook 20 inch exemplaren gemonteerd worden. Voor extra stopkracht kunnen de stalen remschijven vervangen worden door exemplaren van aluminium die met koolstofvezel kunststof (CFRP) zijn versterkt.

De facelift omvat natuurlijk niet alleen onderhuidse wijzigingen, ook het uiterlijk is licht aangepast. De gehele voorbumper en grill zijn opnieuw ontworpen en de vlakke louvres in de motorkap doen volgens Audi denken aan die van de Ur-quattro. In de gewijzigde achterbumper zien we ovalen uitlaatstukken naast de hoog opgetrokken diffuser en onder de achterlichten zien we over de hele breedte van de kont gaaswerk.

De vernieuwde Audi R8 Coupé en Spyder kun je ergens in het eerste kwartaal van 2019 bij de dealer bewonderen.

Video: 2019 Audi R8 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ariel Atom 4 Review

De Ariel Atom 4 is één brok adrenaline

Ford F-150 Hoonitruck

Ken Block heeft een nieuw speeltje: Hoonitruck