in

De 2020 BMW M8 kun je helemaal zelf afstellen

BMW M8 new Operating Concept

In 2018 introduceerde BMW na een afwezigheid van bijna 20 jaar de M8. Naast de M8 Coupé en M8 Convertible komt BMW volgend jaar met een M8 Competition. Deze versie heeft iets heel bijzonders, deze M8 is voorzien van een M-Setup knop.

Met deze nieuwe knop op de middenconsole kunnen bestuurders de motor, ophanging, besturing, remmen en het M xDrive-systeem aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Via een speciale Setup-knop kunnen eigenaren de aandrijflijn-, chassis- en rijhulpsystemen volledig aanpassen. Net als met de M5, kan bij ook de M8 de aandrijving op de voorwielen volledig uitgeschakeld worden. Ook wordt het mogelijk om de remkracht naar eigen smaak af te stellen.

Het drukgevoel op het pedaal is met Sport een stuk gevoeliger in vergelijking met Comfort. In de praktijk hoef je daardoor minder hard op het pedaal te stampen wanneer een flinke remactie nodig is, bijvoorbeeld op het circuit. Het is afwachten hoe bestuurders dit gaan ervaren. De feature komt zowel op de M8 met stalen remmen, als op de M8 met de optionele carbon keramische remmen.

De motor kan worden afgesteld in Efficient, Sport en Sport Plus, terwijl het chassis Comfort, Sport en Sport Plus modi heeft.

Hieronder zie je hoe coureur Martin Tomczyk en Joerg Weidinger het nieuw ontwikkelde display- en controlesysteem van de BMW M8 testen.

Video: De 2020 BMW M8 kun je helemaal zelf afstellen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hoeveel vermogen heeft de Mclaren Senna echt?

TopCar geeft de Lamborghini Urus nog meer carbon