in

Toyota Supra vs Ford Mustang Bullitt dragrace

De 2020 Toyota Supra en de nieuwe editie van de Ford Mustang Bullitt zijn twee door Car Magazine in Zuid-Afrika naast elkaar opgesteld voor een head-to-head dragrace om te zien welke het snelste is. Hoewel zowel de Supra als de Mustang Bullitt zijn gepositioneerd als “sportauto’s”, verschillen ze enorm van elkaar.

De Toyota Supra is bijvoorbeeld aanzienlijk kleiner dan de Mustang en heeft een 3,0-liter zescilinder turbomotor van BMW die een vermogen van 335 pk en een koppel van 500 Nm produceert. Ter vergelijking: de Mustang Bullitt gebruikt een volledig atmosferische 5,0-liter V8-motor met 454 pk en een koppel van 529 Nm.

Hoewel beide auto’s achterwielaandrijving zijn, is het alleen de Mustang Bullitt die wordt verkocht met een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl de Supra een ZF achttrapsautomaat heeft. In deze dragrace is het misschien de versnellingsbak die de doorslag geeft. Elke keer als de Ford-bestuurder van versnelling moet veranderen, loopt de Toyota een paar centimeter uit.

Aan het einde van de kwart mijl had de Supra een beste tijd van 12,53 seconden, terwijl de Ford een volledige seconde achter liep op 13,53 seconden. Interessant is dat andere rijtests van de Bullitt hebben aangetoond dat hij kwart mijl runs kan doen van 12,5 seconden. De bestuurder maakt misschien wel het verschil.

Video: Toyota Supra vs Ford Mustang Bullitt dragrace

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Toyota Supra vs Ford Mustang Bullitt dragrace

Reageer op deze video