in

De 2021 Audi A8 L 60 TFSIe is een 449 pk landjacht

De nieuwe Audi A8 L 60 TFSIe Quattro is een 5,3 meter lange limousine die nu een hybride opstelling heeft. De turbocharged V6-motor werkt in combinatie met een elektromotor waardoor er een gezamenlijk vermogen is van 449 pk.

Volgens de WLTP-verbruiksnorm kan met een volle accu 46 kilometer volledig elektrisch worden afgelegd. Puur elektrisch rijdend is een topsnelheid van 135 km/h mogelijk. Met de 3.0 V6 TFSI-motor ingeschakeld trapt de A8 L ‘gewoon’ door naar 250 kilometer per uur.

Met zijn formaat is de Audi A8 L zonder meer een imposante auto. Het standaard chromen exterieurpakket voegt extra glimmende details toen aan de voor- en achterbumper en op de portierhendels. Over de voorbumper gesproken, er wordt veel geklaagd over de grote grills van de nieuwe BMW’s, maar de gril in de Audi A8 L is eveneens gigantisch.

In deze video van Auditography zien we de oppersedan van Audi uitgebreid in beeld. Liever een A8 of een Q8?

Video: De 2021 Audi A8L 60 TFSIe is een 449 pk landjacht

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video