in

De 608 pk sterke Alpina B7 is de M7 die BMW niet wil maken

De 2016 BMW 7-serie heeft een 450 pk sterke V8 turbomotor voorin liggen in het geval van de 750i xDrive. Maar als dit nog niet snel en luxe genoeg is, dan kun je bij het gebrek aan een BMW M7 ook kiezen voor de nieuwe Alpina B7 xDrive!

De bekende 4,4 liter V8 biturbo van Alpina levert in de B7 een vermogen van 608 pk en 800 Nm koppel. Voldoende om in 3,7 seconden van stilstand naar 100 km/h te knallen en door te cruisen naar een topsnelheid van 310 km/h. Nog niet zo lang geleden waren deze cijfers enkel weggelegd voor exclusieve supercars, maar tegenwoordig begeven luxe supersedans zich ook op dit terrein. De Alpina B7 is er voorlopig alleen met vierwielaandrijving en een achttraps automaat.

De Alpina B7 xDrive is precies wat je ervan verwacht, meer van alles. Naast het extra vermogen heeft de B7 een nieuwe voorbumper, vier uitlaatmonden, een subtiele spoiler op de kofferbakdeksel en de welbekende Alpina-wielen. Binnenin zien we dat er uitgebreid gebruik is gemaakt van Nappa leder, de klokken traditiegetrouw een blauwe achtergrond hebben, het stuurwiel bekleed is met blauwe en groene stiksels en alle leuke gadgets waar je maar van kunt dromen.

Onderhuids heeft Alpina de B7 volgestopt met technische hoogstandjes als ’two-axle air suspension’ waarmee de auto zichzelf automatisch kan verhogen en verlagen. Je krijgt ook achterwielsturing waarbij de 295/35 ZR20 wielen maximaal drie graden kunnen draaien, dit moet de wegligging in de bochten flink verbeteren. Handig als je even aan het trappen bent met je ‘BMW M7’.

De nieuwe Alpina B7 zal zijn debuut maken op de Autosalon van Genève, begin maart. Nederlandse prijzen zijn niet bekend aangezien er geen officiële dealer in ons land zit.

Video: Alpina B7 xDrive Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 Turbo S facelift

Porsche 911 Turbo S facelift is nog beter en krachtiger

Bathurst ronderecord McLaren 650S GT3

McLaren 650S GT3 verbreekt ronderecord op Bathurst