in

De 650 pk Ford GT is sneller dan een 755 pk Corvette ZR1

Een 650 pk sterke Ford GT heeft het opgenomen tegen een 755 pk sterke Corvette ZR1 op de Palm Beach International Raceway in Florida. Er werden drie races gehouden met een rollende start en steeds wist de Ford GT de krachtigere Corvette ZR1 achter zich te laten.

De supercharged 6,2-liter V8-motor in de ZR1 levert 105 pk en 222 Nm koppel meer dan de 3.5-liter V6 EcoBoost-motor in de Ford. Ondanks dit extra vermogen kon de Corvette niet winnen, waarschijnlijk te danken aan het feit dat hij 93 kg zwaarder weegt en de Ford GT veel gestroomlijnder is, helemaal in V-Max mode. Deze specifieke ZR1 heeft ook nog eens het Track Performance Package, met grote achtervleugel die voor behoorlijk wat luchtweerstand zorgt.

Na iedere run worden de tijden weergegeven in de video, het waren close races maar de GT is overduidelijk de winnaar. Nu een McLaren 720S naast de Ford GT voor de ultieme USA vs EU dragrace!

Video: Ford GT vs Corvette ZR1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Indycar highlights

IndyCar 2018 – Bommarito 500 Highlights

360 pk Mini Cooper

Deze 360 pk sterke Mini Cooper heeft een externe turbocharger