in

De actieve achtervleugel van de Zenvo TSR-S aan het werk

Zoals jullie wellicht wel weten heeft de Zenvo TSR-S een nogal bijzondere achtervleugel, een ‘Centripetal Wing’ welke volgens Zenvo de stabiliteit en bochtensnelheid revolutioneert. Tijdens Supercar Sunday op het TT Circuit Assen reed de 1.195 pk sterke TSR-S een paar rondjes over het circuit waardoor we de actieve achtervleugel in actie konden zien.

De meest actieve achtervleugels fungeren als luchtrem of om extra downforce te genereren over de gehele achterkant van een auto. De achtervleugel van de Zenvo TSR-S beweegt ook nog eens van links naar rechts, om in de bochten meer druk te genereren op het binnenste wiel. Of zoals de fabrikant het zelf omschrijft: “When the TSR-S corners the wing rotates around the car’s longitudinal direction generating an inward force together with the conventional downforce. This boosts inner tyre grip and cornering stability.”

In deze video van Carspotter Jeroen zien we de actieve achtervleugel van de Zenvo TSR-S aan het werk. Het ziet er echt belachelijk uit, maar tegelijkertijd is het ook heel gaaf. We zijn wel benieuwd hoeveel verschil de achtervleugel maakt. Eigenlijk zouden ze dat eens moeten demonstreren middels getimede rondjes op het circuit.

Video: Zenvo TSR-S aan het werk op Assen

De actieve achtervleugel van de Zenvo TSR-S aan het werk

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.