in

De Brabus 850 brengt je niet in stilte naar je werk

De Mercedes S63 AMG Sedan is een luxueuze limousine met een krachtige motor. De 5.5-liter V8 Biturbo levert 585 pk en 900 Nm koppel, meer dan voldoende voor zo’n soort auto vinden wij. Tuner Brabus dacht daar echter anders over en komt met de Brabus 850 Sedan op de proppen.

De V8 in de Brabus is opgeboord naar 5.9-liter en de turbo’s, krukas en zuigerstangen zijn ook aangepast. Het resultaat is maar liefst 850 pk en 1.450 Nm aan koppel, overigens is het koppel wel begrensd op 1.150 Nm aangezien Brabus anders niet kan garanderen dat de aandrijflijn heel blijft. Met zulke cijfers is het geen wonder dat de prestaties waanzinnig zijn voor een luxe sedan met een gewicht van meer dan 2 ton. De sprint van 0 naar 100 km/h gaat in 3,5 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 350 km/h. Niet voor niets noemt Brabus het “de snelste en meest krachtige luxe sedan ter wereld.”

Dat gezegd hebbende, de Brabus 850 is wel erg luid, te luid misschien wel voor wat hij is. We zien een directeur niet in alle rust op de achterbank werken van de Brabus 850, de roffel die hij produceert is zo hard dat het nauwelijks legaal is. Voor liefhebbers daarentegen klinkt dit als muziek in de oren!

Video: Brabus 850 Sedan in Monaco

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Petrolicious - Fiat 1100 Stanguellini

Petrolicious – Fiat 1100 Stanguellini

Verkeersdrempel doet zijn werk

Verkeersdrempel doet zijn werk