in

De brute cold start van een BMW X5 Le Mans

BMW onthulde in maart 2002 de X5 Le Mans. Onder de kap van deze SUV lag BMW’s P75-motor die werd gebruikt door het LMR Le Mans-prototype. In de endurance-racer werd het vermogen van de 6.1-liter V12 beperkt tot 580 pk, maar door ze te verwijderen en een nieuw uitlaatsysteem te monteren, kreeg de BMW X5 Le Mans meer dan 700 pk.

Om te bewijzen wat de X5 Le Mans kon werd de Duitse coureur Hans-Joachim Stuck in 2001 achter het stuur gezet en de Nürburgring Nordschleife opgestuurd. In slechts 7:49.92 minuten werd de ‘Ring afgerond en tijdens deze ronde werd een topsnelheid van 311 km/h behaald.

In deze video van BMW Group Classic geven de presentatoren ons een overzicht van de BMW X5 Le Mans en starten ze aan het einde van de video de twaalfcilinder. Een brutere cold start van een SUV heb je waarschijnlijk nooit gehoord!

Video: De brute cold start van een BMW X5 Le Mans

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sjoerd van Stokkum met geknepen billen in de 888 pk Challenger Hellcat XR

Sjoerd van Stokkum met geknepen billen in de 888 pk Challenger Hellcat XR

IndyCar 2021 - Grand Prix of Alabama Highlights

IndyCar 2021 – Grand Prix of Alabama Highlights