in

De C8 Corvette ZR1 is te luid voor de Nürburgring

De nieuwe C8 Corvette ZR1 is voor het eerst gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring! Het team van Chevy-ingenieurs had in eerste instantie wat moeite met het geluid van de ZR1, omdat de 5.5-liter flat-plane crank V8 meer dan 130 dB produceerde en dat is niet toegestaan.

Net als bij de C7-generatie ZR1 moesten de engineers de uitlaten voorzien van enorme dempers, om niet verbannen te worden van de Nürburgring. Toen dat bij alle vier de C8 Corvette ZR1-prototypes was gebeurd, konden ze beginnen met testen. Alvorens de regen een einde aan de dag maakte.

Zoals te zien is in de spionageopnames, heeft Chevy verschillende vleugelontwerpen getest in de Groene Hel. Daarnaast zijn de ZR1-prototypes voorzien van een aangepaste voorbumper met grotere splitter. Als je goed luistert hoor je dat de achtcilinder ook anders klinkt dan in Z06 en dat komt omdat Chevrolet twee kleine turbo’s heeft toegevoegd aan de V8-motor. Hoewel niet officieel bevestigd, moet de toevoeging van ‘forced induction’ zorgen voor een vermogen van 850 pk!

We zullen de komende maanden vast nog meer beelden te zien krijgen van de nieuwe ZR1, maar op de officiele lancering moeten we nog even wachten. Die staat gepland voor 2024.

Video: De C8 Corvette ZR1 is te luid voor de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gestolen Hyundai vakkundig klemgereden door politie

Gestolen Hyundai vakkundig klemgereden door politie

Bugatti Chiron Super Sport vs 1000 pk M4 & M5

Bugatti Chiron Super Sport vs 1000 pk M4 & M5