in

De cockpit van de Bloodhound SSC

In 1997 zette Andy Green met de Thrust SSC het Land Speed Record neer op 1227,986 kilometer per uur, de allereerst supersonic run ooit. Inmiddels zijn we 17 jaar verder en is Andy Green druk bezig met een nieuw project, de Bloodhound SSC.

Dit project moet het oude Land Speed Record verpulveren, het doel is namelijk 1000 mph/1600 km/h. Het team achter deze ongelooflijke machine heeft onlangs een aantal nieuwe video’s gemaakt waarin Andy Green de cockpit en de geavanceerde koolstofvezel monocoque van de Bloodhound SSC laat zien.

Het chassis van de Bloodhound SSC moet de sterkste ooit worden, bestaande uit 12 lagen koolstofvezel en een aluminium honingraatstructuur in het midden. In totaal heeft de bouw en het ontwerpen van de monocoque meer dan 10.000 uur in beslag genomen. Ondanks de enorme afmetingen weegt de monocoque slechts 200 kg. De cabine van de Bloodhound SSC is zeer futuristisch met al die schermen en is voorzien van een 3D-geprint stuurwiel, specifiek ontworpen voor Andy Green’s handen.

Volgend jaar moet de auto gereed zijn voor testen om een jaar later op jacht te gaan naar het record. Twee interessante video’s geven je meer inzicht in dit indrukwekkende project.

De Cockpit

De Monocoque

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Here we go again, Vrachtwagen Madness in Rusland

Vrachtwagen Madness in Rusland

Moskou City Drifting

Moskou City Drifting