in

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

Zaterdag ging het flink mis voor de gebroeders Coronel in stage 7 van de Dakar Rally. Vijf kilometer voor de finish zag Tim Coronel een zandhoop over het hoofd, waarna de Century Buggy gelanceerd werd en meerdere malen over de kop ging. De tweeling kon ongedeerd uitstappen, maar de schade aan de buggy was enorm.

De complete ophanging linksvoor was verdwenen, de uitlaat afgebroken, de koeling beschadigd en grote delen van de carrosserie lag in stukken naast de buggy. Toch wisten de gebroeders Coronel op drie wielen de stage uit te rijden. Vervolgens kregen ze een lift van de Nederlandse trucker Pascal de Baar naar het bivak, waar het team kon beginnen met de herstelwerkzaamheden.

Het team had alles al in gereedheid gebracht om de nodige reparaties uit te voeren. Er was meer werk dan gedaan kon worden in de gelimiteerde tijd van twee uur, maar de auto vertrok op vier wielen naar het marathonbivak. De broers kregen echter wel 10 uur tijdstraf omdat ze op drie wielen over de openbare weg reden en zijn dus kansloos voor een goede klassering.

Morgen is er een rustdag kan het Coronel Dakar Team proberen de resterende reparaties uit te voeren.

Video: De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *