in

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2021

Na één jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie, vond afgelopen weekend weer het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed plaats. Zoals gebruikelijk reden er weer honderden klassiekers, supercars, hypercars en raceauto’s de heuvel op. Soms voor een getimede run, soms voor een rustige demonstratie.

Ook dit jaar eindigden een aantal auto’s in de hooibalen, beroepsrisico tijdens het Goodwood Festival of Speed. Voor zover wij weten crashten er vier auto’s; een NASCAR, een Jaguar XJR-12D, een Jaguar XJR-15 en een Alpina B8.

Als je bedenkt hoeveel auto’s er in actie komen tijdens het evenement valt het aantal crashes nog wel mee. Het zal voornamelijk voor de Jaguar-coureurs prijzig zijn, de XJR-15 is namelijk vrij zeldzaam net als de XJR-12D, die in 2017 nog de Goodwood Festival of Speed Shootout won.

Video: De crashes van Goodwood Festival of Speed 2021

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 917 K in Gulf kleuren

Het starten van een Porsche 917 K is een heel proces

Verkeersruzie op de A30 eindigt met een crash

Verkeersruzie op de A30 eindigt met een crash