in

De crashes waardoor Kris Meeke ontslagen werd

Zoals je inmiddels misschien wel ergens hebt gelezen heeft Citroën Racing de uit Noord-Ierland afkomstige Kris Meeke ontslagen als coureur. De reden van ontslag: te veel crashes.

Eerlijk gezegd kunnen we het Citroën Racing niet eens kwalijk nemen, het aantal crashes van Meeke is echt buitenproportioneel en dat heeft Citroën een aantal goede resultaten gekost. Op hun Twitter-pagina verklaarde de fabrikant: “Due to an excessively high number of crashes, some of which were particularly heavy, Citroën Racing WRT has decided to terminate the participation of Kris Meeke and Paul Nagle in the 2018 WRC.

Tijdens de laatste Rally, in Portugal, vlogen Meeke en corijder Paul Nagle hard van het parcours en kwamen tussen de bomen terecht. Het duo stapte ongedeerd uit de verwrongen Citroën C3 WRC maar moesten wel voor controle naar het ziekenhuis. Dit was de druppel voor Citroën Racing en men besloot de coureur aan de kant te zetten.

Meeke behaalde 5 overwinningen voor Citroën Racing in de afgelopen vier en een half seizoenen. Kris kan ontzettend hard rijden, maar hij maakt gewoon te veel onnodige fouten. Zo crashte hij ooit in de allereerste bocht van een rally, amper 100 meter na de start. Hieronder hebben we enkel de crashes van 2017 en 2018 geplaatst, wellicht begrijp je nu de beslissing van de Franse fabrikant.

Video: De crashes van Kris Meeke

Monte-Carlo 2017

Argentinië 2017

Portugal 2017

Italië 2017

Duitsland 2017

Australië 2017

Frankrijk 2018

Zweden 2018

Portugal 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max en Daniel op een bank in Monaco

Max en Daniel op een bank in Monaco

PriuSRT8

Deze PriuSRT8 heeft 800 pk en doet de 1/4 mijl in 9 sec