in

De Dakar Buggy van Tom Coronel Explained

Morgen gaat de zwaarste rally ter wereld van start, de Dakar Rally. In twee weken tijd rijden de deelnemers, als ze het halen, 9.000 kilometer door Argentinië, Chili en Bolivia. Er zijn in totaal 13 etappes door het prachtige, maar zeer ruige landschap van het Zuid-Amerikaanse continent.

Er staan zondag 138 auto’s aan de start in Buenos Aires, daarbij ook zes Nederlandse equipes. De strijd om de titel zal waarschijnlijk gaan tussen Mini en Peugeot, maar onze interesse gaat natuurlijk ook uit naar de Nederlanders. Erik van Loon rijdt bijvoorbeeld in een Mini, Bernhard ten Brinke in een Toyota Hilux, Erbert Dollevoet in een Volvo buggy en Tim & Tom Coronel in de kleine McRae Buggy’s.

Het doel van de Coronel’s is zo hoog mogelijk te eindigen in het solo klassement. Tom zal niet alleen deelnemen aan de rally maar ook reportages maken voor RTL. Of dat überhaupt mogelijk is moet nog blijken! De Dakar rally is namelijk al zwaar genoeg zonder dat je reportages moet maken.

In onderstaande video nemen Tim & Tom je mee langs hun buggy!

Video: De Dakar Buggy van Tom Coronel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris in de Jaguar XJR-9 op Brands Hatch

Chris Harris in de Jaguar XJR-9 op Brands Hatch

Cadillac CTS-V crasht tijdens drag race

Cadillac CTS-V crasht tijdens drag race