in

De E60 M5 V10 klinkt nog beter met Eisenmann uitlaat

Toen de BMW M5 F10 in 2012 werd gelanceerd waren er louter positieve reacties. De nieuwe twin turbo V8-motor was krachtiger en zuinig dan de V10-motor in zijn voorganger, de E60 M5.
Het enige puntje van kritiek was de beleving van de motor, die produceert vanwege demping, isolatie en twee turbo’s te weinig geluid voor een BMW M. De fabrikant uit München besloot daarom ‘Active Sound Design’ te installeren en het geluid in de cabine wat te versterken via de speakers.

Nee dat was bij zijn voorganger heel anders. De enorme 5.0-liter V10 in de E60 M5 kreeg in 2005 het predicaat “Engine of the Year” en niet geheel onterecht. De 507 pk sterke V10 was destijds de krachtigste motor ooit in een sedan. De soundtrack van de E60 M5 is standaard al geweldig en wordt in onderstaande video nog eens versterkt door een Eisenmann-uitlaat. Press play and enjoy!

Video: E60 M5 met Eisenmann uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Driften door de Amazone

Driften door de Amazone

Commercial tegen hardrijden zet je aan het denken

Commercial tegen hardrijden zet je aan het denken