in

De Evolutie van de Dodge Charger

De Dodge Charger is een auto met vele gedaantes. In deze video zien we de evolutie van de Charger, van muscle car naar hatchback tot aan vierdeurs sedan.

De eerste drie generaties werden ontworpen als een krachtige tweedeurs muscle car met een fastback design. Deze filosofie hield Dodge vast tot de vierde generatie verscheen in 1975. Met de introductie van de vierde generatie Charger probeerde Dodge het model onder te brengen in het groeiende segment van luxe auto’s. Het design werd aangepast en de standaarduitrusting werd flink luxer.

In 1981 verscheen de vijfde generatie van de Dodge Charger en wederom werd de positionering van de auto aangepast. Ditmaal was het geen muscle car, geen luxe auto maar een voorwielaangedreven hatchback. De V8-motor verdween en werd vervangen door een 2.2-liter viercilinder met 94 pk, de naam Charger eigenlijk niet waardig.

De vijfde generatie werd geproduceerd tot 1987, waarna de beroemde naam voor 19 jaar van het toneel verdween. In 2006 werd de Charger geherintroduceerd, ditmaal als de vierdeurs sedan die we nu kennen. Zoals je ziet heeft de Charger vele gedaantewisselingen ondergaan, maar gelukkig heeft Dodge de auto iets van zijn muscle car karakter teruggegeven met speciale edities als de SRT8 en de 707 pk sterke Charger SRT Hellcat.

Video: De Evolutie van de Dodge Charger

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Fernando Alonso test nieuwe Supra

Fernando Alonso test nieuwe Supra op Fuji Speedway

Mazda RX-7 20B

Deze 20B Mazda RX-7 won de RWD-klasse op Leadfoot Festival