in

De Evolutie van de Nissan Silvia

De Nissan Silvia was een van de langstlopende sportcoupés van Nissan op basis van het S-platform. Het begon allemaal met de CSP311 die van 1965 tot 1968 werd geproduceerd, daarna introduceerde Nissan het S-typenummer te beginnen met de S10.

Doordat de S-modellen verschillende namen hebben in verschillende werelddelen heerst er vaak verwarring over de types. Zo werden de S-modellen in Europa 200SX genoemd, in Amerika 240SX en in Japan 180SX of Silvia. Daarnaast kreeg een S-model in ieder werelddeel weer andere motor, zo werd de beroemde SR20DE(T) motor bijvoorbeeld niet in de S13 240SX en in S13 200SX geleverd, maar wel in de S13 Silvia en de S13 180SX.

Ondanks de verwarrende typenamen en uitvoeringen, is er één ding duidelijk. De S-modellen van Nissan waren heerlijke driftauto’s, zo goed zelfs dat ruim 16 jaar (2002) nadat de laatste S van de productieband rolde het nog steeds de populairste driftauto’s ter wereld zijn.

Video: De Evolutie van de Nissan Silvia

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Interview Max Sky sports

Verstappen en Horner uiten onvrede over Renault

Donkervoort GTO-RS

Review van de Donkervoort D8 GTO-RS