in

De Evolutie van de Porsche Boxster / Cayman

De Porsche 911 is de bekendste sportauto ter wereld, maar de Boxster en Cayman spelen inmiddels ook een grote rol in de geschiedenis van het merk. Vandaag krijgen we een korte geschiedenisles over deze twee modellen met dank aan Cars Evolution.

De Porsche Boxster debuteerde alweer 24 jaar geleden, in 1996, en luidde een nieuw tijdperk in voor de fabrikant. Deze cabriolet was een stuk goedkoper dan een 911 en bood een andere groep klanten de mogelijkheid een Porsche te bezitten. De originele Boxster werd aangedreven door een 2,5-liter flat-6-motor met 201 pk. Het was geen snelle auto, maar dankzij een laag gewicht wel een leuke rijdersauto.

Tien jaar na de introductie van de cabrio, in 2006, werd de Cayman geïntroduceerd. De coupéversie van de Boxster. Lange tijd werden de prestaties van de Cayman beperkt om niet in het vaarwater te komen van de 911, maar met de Cayman GT4 introduceerde Stuttgart in 2016 de ultieme Porsche met middenmotor.

De Boxster en Cayman zijn uitgegroeid tot een volwaardige modellijn in het sportauto-gamma van Porsche. En met de aanstaande Cayman GT4 RS houdt Porsche zich niet meer in.

Video: De Evolutie van de Porsche Boxster / Cayman

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

HGP Audi RS7 met bijna 1.000 pk haalt 363 kmh

HGP Audi RS7 met 963 pk haalt 363 km/h

Bestuurder vlucht na crash met motorfiets

Zou deze bestuurder een motorrijder hebben geraakt?