in

De Ferrari Mythos van de Sultan of Brunei

Wie een snelle blik op de afbeelding werpt denkt misschien dat dit een Lamborghini is, maar dat is niet zo. Het is een Ferrari Mythos, ontworpen door Pininfarina in 1989.

De tweezits cabrio is onderhuids gebaseerd op de Testarossa en beschikt over dezelfde 4,9-liter twaalfcilinder met 390 pk. De futuristische carrosserie kreeg een lange overhang aan de voorkant en grote ventilatieopeningen aan de zijkant. De achtervleugel kan tot wel 30 centimeter omhoogkomen en tot 12 graden draaien om meer neerwaartse druk te leveren.

Ook aan de voorkant was er actieve aero, in de zin van een uitschuifbare splitter onder de voorbumper. Met alle aero-onderdelen ingetrokken, zoals in deze video, heeft de Ferrari Mythos een zeer vloeiend lijnenspel dat niet onderbroken wordt door spiegels. Ook de achterzijde is zeer minimalistisch, met slechts twee kleine openingen voor de vier uitlaatpijpen.

Hoewel de Mythos niet bedoeld was om te verkopen, bezit de Sultan van Brunei er twee. Het derde exemplaar is terug te vinden in het Pininfarina Style Center in Cambiano. Afgelopen zomer werd één van de Mythossen gespot in Monaco, zoals te zien in de video hieronder.

Video: De Ferrari Mythos van de Sultan of Brunei

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man crasht met Twin Turbo Lamborghini Huracán

Man crasht met Twin Turbo Lamborghini Huracán

Eerste rijtest met een Twin Turbo C8 Corvette

Eerste rijtest met een Twin Turbo C8 Corvette