in

De Ford Mustang GT die de Cannonball Run deed in 25 uur en 55 min

Het duurde 6 jaar en tientallen pogingen voordat het Cannonball Record uit 2013 van 28 uur en 50 minuten werd verbroken. In november 2019 verbrak een Mercedes-AMG E63 S het record met bijna anderhalf uur. In de afgelopen maanden is het record echter nog eens 7 keer verbroken, met dank aan het coronavirus.

Omdat net als in de rest van de wereld veel burgers in de Verenigde Staten thuisbleven, was dit de ideale periode voor een ‘coast to coast’ Cannonball run. Volgens traditie wordt er gereden van de Red Ball Garage in NYC naar het Portofino Hotel in Redondo Beach, Californië. Een trip van 4.507 km.

Fred Ashmore deed de Cannonball run in 25 uur en 55 minuten, in een gehuurde Ford Mustang GT! Jawel, in plaats van een snelle auto te kopen en te verbouwen, besloot Fred een Mustang GT te huren. Simpelweg omdat het de goedkoopste optie was. Hij verwijderde de passagiersstoel voor een brandstoftank en plaatste er nog een op de achterbank en in de kofferbak. Hierdoor was er 492 liter extra brandstof aan boord waardoor Fred maar één keer hoefde te stoppen om tanken.

Waar andere runs geavanceerde apparatuur gebruikten, meerdere bestuurders en spotters, reed Ashmore de run solo met Waze, een laserstoorzender en radardetector. Hij gebruikte zelfs de ingebouwde tripcomputer van de Mustang om de resultaten te verifiëren.

In twee interviews met VINWiki vertelt Fred hoe de recordbrekende Cannonball run tot stand kwam. Het is een lange zit, maar zijn verhaal is geweldig!

Video: Ford Mustang GT Cannonball Record

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Weer een vrouw die moeite heeft met tanken

Weer een vrouw die moeite heeft met tanken

Onboard bij de nieuwe handgeschakelde BMW M4

Onboard bij de nieuwe handgeschakelde BMW G82 M4