in

De Geheime Garage van Audi Sport

In het Duitse Ingolstadt staat een opvallende glazen toren, hierin is het Audi-museum te vinden. Hier geen fonkelnieuwe Audi’s maar de bewogen geschiedenis van het merk met de vier ringen, eerst als Audi, toen als Auto Union en later weer als Audi.

Net als de museums van BMW, Mercedes-Benz en Porsche is het Audi-museum in Ingolstadt gevuld met een aantal zeer bijzondere raceauto’s. Maar wat doe je met de raceauto’s die niet in het museum tentoongesteld kunnen worden? Daarvoor heeft Audi Sport een speciale garage gebouwd in Zuid-Oost Duitsland die niet toegankelijk is voor publiek.

Het DRIVE-kanaal kreeg exclusief toegang tot deze garage, waar merendeel van de raceauto’s staan als ze niet zijn opgenomen in de rotatie of tentoongesteld worden. We zien de 200 Quattro TransAm, ’90 IMSA GTO, R8 LMP1’s, DTM en BTCC-auto’s en natuurlijk de Silver Arrows van Auto Union. Een bijzondere video die je als liefhebber niet wil missen. Benieuwd naar de geheime garage van Porsche, kijk dan hier.

Video: De Geheime Garage van Audi Sport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Waarom? BMW 2 Serie Active Tourer

Waarom? BMW 2 Serie Active Tourer

Rob Dyrdek zet record met "Longest Reverse Ramp Jump"

Rob Dyrdek zet record met “Longest Reverse Car Jump”