in

De goedkoopste Alpina B7 in de U.S.

Een 2007 Alpina B7 met ruim 270.000 kilometer op de teller voor slechts $3.500. Ieder weldenkend mens zou deze auto waarschijnlijk laten staan, maar niet Tyler Hoover.

Het doel van Hoovies Garage is om de goedkoopste auto’s te vinden in de Verenigde Staten, die op te laten knappen door zijn monteur en vervolgens met winst te verkopen. Dat is geen gemakkelijk opgave want deze auto’s zijn niet voor niets de goedkoopste van het land.

Deze Alpina B7 is gebaseerd op de E65 7-serie en werd alom geprezen door het internationale journaille. De B7 maakte gebruik van een supercharged-versie van de 4,4-liter V8-motor uit de BMW 745i, goed voor 500 pk en bijna 700 Nm koppel. De motor is gekoppeld aan een 6-traps ZF automatische transmissie, die een handmatige schakelmodus heeft waarmee de bestuurder middels knoppen aan de achterkant van het stuur van versnelling kan wisselen.

Er werden 800 exemplaren geleverd in de Verenigde Staten en Tyler heeft de allergoedkoopste en waarschijnlijk ook de allerslechtste. In deze video brengt hij zijn Alpina B7 naar German Motor Works om te ontdekken wat er allemaal mis is met zijn supersedan. Dit bedrijf werkt ook al aan zijn 4.500 dollar BMW 760Li en Tyler hoopt natuurlijk dat de reparatiekosten meevallen zodat hij wat winst kan maken.

Video: De goedkoopste Alpina B7 in de U.S.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

700 pk Golf Mk2 TFSi-R

De 700 pk VW Golf Mk2 die Hillclimb domineert

Volvo Trucks The Tower

Volvo stapelt vier vrachtwagens op elkaar in nieuwe commercial