in

De goedkoopste Dodge Viper in de U.S.

De man die vaker supercars koopt dan wij sokken aanschaffen, heeft weer een nieuwe auto in zijn collectie. Een Dodge Viper RT/10 uit 1995 en volgens Tyler Hoover was dit de goedkoopste in de USA, ergens tussen de 20.000 en 30.000 dollar. De exacte prijs wil hij echter niet noemen.

Zoals gebruikelijk heeft ook deze supercar de nodige gebreken, dat krijg je namelijk als je altijd het goedkoopste exemplaar wil hebben. In het geval van de Viper is er een overhittingsprobleem;  “Under normal cruising, the car can maintain a higher-than-normal temperature, but after any kind of high-engine RPMs, it overheats very quickly. A thermostat didn’t fix the problem, and a test of the cooling system confirmed exhaust gases were present. So I was left with the worse case scenario for Viper cooling problems: Bad head gaskets.

Gelukkig gaat het vervangen van de koppakking vrij gemakkelijk in de Viper. De V10-motor is volgens Tyler een dinosaurus en als de motorkap verwijderd is kun je overal makkelijk bij. Een klusje waar de Car Wizard zijn hand niet voor omdraait en gelijk even uitvoert.

Video: De goedkoopste Dodge Viper in de U.S.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 trapt op de rem

Bestuurder in Mercedes-AMG C63 trapt expres op de rem

Daniel-Ricciardo-gaat-dwars-met-een-DB11-op-COTA

Daniel Ricciardo gaat dwars met een DB11 op COTA