in

De hardcore Lamborghini Huracán STO is gespot

De Lamborghini Huracán Performante mag straks plaatsmaken voor de Huracán STO als de meest circuit georiënteerde V10-supercar uit Sant’Agata Bolognese. Met leveringen gepland voor het voorjaar, lijkt het erop dat het model zich in zijn laatste testfase bevindt.

De Huracán STO is gebaseerd op de Huracán Super Trofeo-raceauto. Lamborghini wil de vergaarde kennis van de raceauto in de STO verwerken om zo de ultieme, straatlegale Huracán te presenteren. Super Trofeo Omologato. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de bekende 5.2-liter V10-motor met 640 pk. Qua vermogen is er dus niets veranderd, behalve dat het enkel naar de achterwielen gaat.

Waar de engineers van Lamborghini zich echt op hebben gefocust, is aerodynamica. De Huracán STO heeft een andere voorbumper en voorklep met nieuwe luchtkanelen. Op het dak zien we een grote luchthapper die verbonden is aan een ‘haaienvin’ die doorloopt tot onder de achtervleugel. Die vleugel is handmatig te verstellen, afhankelijk van het circuit.

Dankzij een koolstofvezel-dieet is de Huracán STO 43 kg afgevallen. Met een gewicht van 1.339 is het nog steeds geen vlieggewicht, maar dat komt omdat Lamborghini ervoor gekozen heeft enige luxe te behouden in de cabine. Magnesium wielen dragen ook bij aan het dieet en achter de twee verschillende sets die klanten krijgen, zien we Brembo CCM-R carbon-keramische remmen.

Het exemplaar dat gespot werd bij de Lamborghini-fabriek was gehuld in een witte jas om de lak te beschermen. Wat aangeeft dat dit exemplaar spoedig naar een klant verscheept zal worden.

Video: Lamborghini Huracán STO gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 Turbo S vs Dodge Demon

Klokje Rond - Renault Mégane RS met 332.815 km

Klokje Rond – Renault Mégane RS met 332.815 km