in

De Jaguar Mark 2 Restomod van Ian Callum

De bekende Britse auto-ontwerper Ian Callum heeft voor Aston Martin en Jaguar een aantal iconische auto’s ontworpen. Het nieuwste project van Callum is echter een persoonlijk project samen met Classic Motor Cars, een Britse onderneming die is gespecialiseerd in de restauratie van oude auto’s.

Deze Jaguar Mark 2 is een Restomod, oftewel gerestaureerd en gemodificeerd naar de wensen van Callum. “Although the Mark II has always been a beautiful car, it could be even more exciting in shape and performance. Whilst maintaining the purity of the car’s form, I wanted to add a number of modern twists to the design. Simplification and clarity was my objective.”

De ideeën van Callum werden tot leven gebracht door de ingenieurs van Classic Motor Cars en daarbij werd mechanisch ook het een en ander veranderd. De 4.3-liter zes-in-lijn komt bijvoorbeeld uit een Jaguar XK en is aangesloten op een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. De auto ligt dankzij een nieuwe ophanging 30 mm lager en rolt op 17 inch velgen. Het is een prachtige Jaguar Mark 2 geworden en het resultaat zie je in onderstaande video.

Video: De Jaguar Mark 2 Restomod van Ian Callum

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Vaughn Gitten heel rondje dwars op Rudskogen

Vaughn Gitten heel rondje dwars op Rudskogen

IndyCar 2014 - Will Power Grijpt Titel in Fontana

IndyCar 2014 – Will Power Grijpt Titel in Fontana