in

De Kia Stinger GT is een 370 pk sterke vijfdeurs Coupé

De Kia Stinger werd drie jaar geleden als concept car aan de wereld getoond, maar de productieauto is van een hele andere slag. De Stinger GT is volgens Kia een authentieke gran turismo met een lange motorkap, een grote wielbasis en achterwielaandrijving.

De Stinger is aanzienlijk ruimer en groter dan zijn concurrenten, de wielbasis bedraagt 2.89 meter, de lengte 4.8 meter en de breedte op 1.8 meter. Hiermee is de Kia groter dan de Audi A4, de Infiniti Q50, de Lexus IS, de BMW 4 Serie Gran Coupé en zelfs de Lexus GS en Mercedes-Benz CLS. Bij zo’n forse auto hoort ook een degelijke motor en die heeft de Stinger GT, een 3,3-liter twin turbo V6 met 370 pk bij 6.000 toeren per minuut en 510 Nm trekkracht tussen 1.300 en 4.500 toeren per minuut. Kia mikt voor deze topversie op een 0-100 sprinttijd van 5,1 seconden en een topsnelheid van ongeveer 268 km/h.

Kia koppelt de turbomotor aan een achttraps-automaat die de achterwielen maar er kan ook gekozen worden voor vierwielaandrijving, die laatste is uitvoering is standaard voorzien van Dynamic Torque Vectoring Control. Dankzij Dynamic Stability Damping Control kan de bestuurder kiezen uit diverse onderstel setups: Personal, Eco, Sport, Comfort en Smart. Allemaal hebben ze invloed op de dempers, het stuurgedrag en de respons op het gaspedaal.

De Kia Stinger komt eind dit jaar op de markt in de Verenigde Staten. Of de Stinger ook naar Nederland komt is nog niet bekend helaas.

Video: Kia Stinger GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mtech Motorsport's 1.300 pk Golf

Mtech Motorsport’s 1300 pk Golf heeft wat moeite om recht te rijden

Ringbrothers G-Code Camaro

Matt Farah test Ringbrothers’ 1.000 pk “G-Code” Camaro