in

De Krachtigste Mercedes Black Series ooit!

De Mercedes-AMG GT Black Series, een lust voor het oog en een waar racemonster. Sommige kennen hem beter als de Safety Car in de Formule 1, andere als een ware supercar.  

De GT Black Series wordt aangedreven door een 4.0-liter Biturbo V8, deze is normaliter goed voor zo’n 720 pk en 800 Nm koppel. Echter is dit geen gewone GT Black Series, RENNTECH heeft de GT getuned. Zo heeft hij een paar nieuwe turbochargers en heeft de ECU-software een update gehad wat resulteert in meer pk’s en Nm koppel.  

Ook is de GT voorzien van nieuwe roestvrijstalen downpipes, de downpipe is een uitlaatbuis die zorgt voor een verbinding tussen de turbo en het uitlaatsysteem. Al deze upgrades zorgen voor een groter vermogen, deze GT Black Series heeft nu een vermogen van zo’n 1.066 pk en 1.127 Nm koppel. Hiermee is het de snelste versie ooit van dit model.  

In slechts drie seconden schiet de Mercedes-AMG GT Black Series van RENNTECH naar 100 km/u, 0,2 seconden sneller dan de standaardversie. Ook heeft hij een hogere topsnelheid gekregen in plaats van 325 km/u, scheurt de AMG GT nu over de ‘weg’ met zo’n 352 km/u.  

De RENNTECH getunede variant is de krachtigste versie ooit van de Black Series, benieuwd naar de short movie van deze ware krachtbron? Check de video hier! 

Video: De Krachtigste Mercedes Black Series ooit!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Volkswagen Golf klokje rond

Klokje rond – Volkswagen Golf cabriolet 1.2 TSI met 303.058 km

dragrace 911 GT3 vs Volkswagen Golf 7R

Porsche 911 GT3 vs Volkswagen Golf 7R Variant Dragrace