in

De Lamborghini Huracan is Gearriveerd

Huracan, de nieuwe Lamborghini heet geen Cabrera zoals werd verwacht maar Huracan. De opvolger van de iconische Gallardo is vanaf een vel papier compleet nieuw ontwikkeld. Net als de Gallardo en de meeste andere Lamborghini-modellen dankt hij zijn naam aan de wereld van het stierenvechten. De prijsstier Huracán van het Spaanse ras Conte de la Patilla stond bekend om zijn uitzonderlijke moed en zijn voorkeur voor de aanval. Hij vocht in Alicante in augustus 1879 en onderscheidde zich door zijn doorzettingsvermogen en onverslaanbaarheid, waarmee hij uitgroeide tot een legende in de geschiedenis van het stierenvechten.

Lamborghini Huracan

Het design van de Lamborghini Huracan wordt gekenmerkt door scherpe doch vloeiende lijnen, een bijzonder fraai design als je het ons vraagt. Achterin ligt een direct ingespoten 5.2-liter V10 met 610 pk/560 Nm die gekoppeld is aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling (LDF). De topsnelheid is ruim 325 km/u, een sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden en een acceleratie vanuit stilstand naar 200 km/u in 9,9 seconden.

De Lamborghini Huracan heeft een leeggewicht van 1.422 kilogram, niet slecht als je bedenkt dat ook deze Lamborghini weer een volledig elektronisch gestuurd 4WD-systeem heeft. Carbon-keramische remmen zijn standaard maar voor de magnetisch gestuurde demping en het ‘Lamborghini Dynamic Steering’ systeem moet extra betaald worden. De eerste leveringen aan klanten vinden plaats in het voorjaar van 2014, prijzen zijn niet bekend gemaakt.

Video: Lamborghini Huracan Promo

De Lamborghini Huracan is Gearriveerd

Wat vond je van deze video?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *