in

De Lamborghini Huracan is Gearriveerd

Huracan, de nieuwe Lamborghini heet geen Cabrera zoals werd verwacht maar Huracan. De opvolger van de iconische Gallardo is vanaf een vel papier compleet nieuw ontwikkeld. Net als de Gallardo en de meeste andere Lamborghini-modellen dankt hij zijn naam aan de wereld van het stierenvechten. De prijsstier Huracán van het Spaanse ras Conte de la Patilla stond bekend om zijn uitzonderlijke moed en zijn voorkeur voor de aanval. Hij vocht in Alicante in augustus 1879 en onderscheidde zich door zijn doorzettingsvermogen en onverslaanbaarheid, waarmee hij uitgroeide tot een legende in de geschiedenis van het stierenvechten.

Het design van de Lamborghini Huracan wordt gekenmerkt door scherpe doch vloeiende lijnen, een bijzonder fraai design als je het ons vraagt. Achterin ligt een direct ingespoten 5.2-liter V10 met 610 pk/560 Nm die gekoppeld is aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling (LDF). De topsnelheid is ruim 325 km/u, een sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden en een acceleratie vanuit stilstand naar 200 km/u in 9,9 seconden.

De Lamborghini Huracan heeft een leeggewicht van 1.422 kilogram, niet slecht als je bedenkt dat ook deze Lamborghini weer een volledig elektronisch gestuurd 4WD-systeem heeft. Carbon-keramische remmen zijn standaard maar voor de magnetisch gestuurde demping en het ‘Lamborghini Dynamic Steering’ systeem moet extra betaald worden. De eerste leveringen aan klanten vinden plaats in het voorjaar van 2014, prijzen zijn niet bekend gemaakt.

Video: Lamborghini Huracan Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Legends - Alain Prost

F1 Legends – Alain Prost

J-Turn maken met een Drag Racer - Niet Slim

J-Turn maken met een Drag Racer – Niet Slim