in

De MadMac is een 3-rotor McLaren P1 GTR

Iedere keer als Mad Mike naar het Goodwood Festival of Speed komt neemt hij iets bijzonders mee. De Nimbul, RadBul, BadBul, Rumbul of zoals dit jaar, de MadMac!

De MadMac is een combinatie van een McLaren 650S GT3 met een McLaren P1 GTR en de speciale wensen van Mad Mike. Het project moest in 100 dagen voltooid worden om op tijd te arriveren in Goodwood en dus stond er een monsterklus te wachten voor Mike en zijn monteur Alec Bell.

This is my craziest challenge to date, turning a custom built McLaren into the world’s wildest drift hypercar – in only 100 days,” zei Mad Mike. Het chassis van de 650S GT3 vormt de basis van de driftauto waarna Lanzante een P1 GTR-carrosserie erop monteerde. Vanwege de enorme stuuruitslag moest de voorzijde flink verbreed worden en daar hielp ontwerper Kei Miura van Rockey Bunny mee.

Nadat het aanpassen van de carrosserie voltooid was werd de aandacht verlegd naar de krachtbron. De originele 3.8-liter twin turbo V8-motor werd vervangen door, uiteraard, een 3-rotor 20B Mazda wankelmotor met 1.000 pk, die de achterwielen aandrijft via de originele X-Trac zesversnellingsbak. De turbocharged wankelmotor is een vuurspuwend beest met de kenmerkende hoogtoerige klanken waar liefhebber zo verzot op zijn.

Rotiform wielen omhuld met Toyo-rubber en een hydraulische handrem waren de finishing touches voor de MadMac alvorens hij naar Goodwood verscheept werd. Daar gaf Mike Whidett meerdere demonstraties met zijn nieuwe driftauto en kreeg daarvoor een groot applaus van het publiek.

Video: De MadMac is een 3-rotor McLaren P1 GTR

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Shadow MkI Can-Am toon brute kracht op Goodwood

Shadow MkI Can-Am toont brute kracht op Goodwood

Goedkoop een auto huren: 5 tips!