in

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Red Bull drifter Mad Mike Whiddett en zijn krankzinnige Mazda RX-7 zijn de halve wereld over gevlogen om bij het Goodwood Festival of Speed ​​aanwezig te kunnen zijn. De Nieuw-Zeelander is momenteel actief in het Japanse D1GP kampioenschap en blijft al vele jaren trouw aan zijn ‘four rotor drift Rocket Bunny RX-7.’ Waar andere drifters kiezen voor de monsterlijk 2JZ-motor van Toyota of de beresterke V8 motoren van General Motors vertrouwt Whiddett volledig op de unieke wankeltechniek van Mazda.

In deze video introduceert Mike zijn RX-7 Rocket Bunny en doet daarbij een opvallende uitspraak, “het draait bij driften niet om vermogen maar om balans“. Volgens Mike is 536 pk daarom meer dan voldoende voor een driftauto, dat is opvallend omdat zijn collega’s in het Amerikaanse Formula Drift Championship de motoren opvoeren richting 800-1000 pk.

De RX-7 is qua vermogen dus niet het krachtigste, maar hij wint het van iedere auto als het op geluid aan komt. En met de balans van de Mazda RX-7 zit het ook wel goed zoals jullie in onderstaande video kunnen zien.

Video: Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Mad Mike Drift Goodwood Hillclimb

Reageer op deze video