in

De March 717 Can-Am had een 8,8-liter V8-motor

Het YouTube-kanaal van Goodwood upload de afgelopen weken wat video’s van voorgaande editie’s en ons oog viel op deze run, van Ross Hyett in de March 717 Can-Am.

Er is er maar één March 717 ontworpen, als doorontwikkeling van de 707. Het chassis werd verbeterd en de voorzijde kreeg een gewijzigde neus. Verder zijn de radiatoren verplaatst naar de zijkanten van de brute 8,8-liter V8-motor, die maar liefst 800 pk produceerde. Op 800 kg!

Hoewel de 707 was ontwikkeld voor, én racete in het Can-Am Championship, kwam de March 717 nooit uit in het Noord-Amerikaanse kampioenschap. De Duitse coureur Helmut Kelleners racete ermee in de ‘Interserie’ in Europa, maar had veel technische problemen en verkocht de 717 aan het einde van 1971. Daarna kwam de raceauto nog maar een paar keer in actie, waarna March hem restaureerde en gebruikte als demo-auto.

De gigantische 717 is bijna net zo breed als de weg van het Goodwood Festival of Speed, maar dat weerhield Ross er niet van om stevig door te trappen met de monsterlijke March.

Video: March 717 Can-Am

De March 717 Can-Am had een 8,8-liter V8-motor

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *