in

De meest extreme Porsche 356 ooit gebouwd

Porsche-specialist Rod Emory is te gast bij Hoonigan voor een nieuwe aflevering van Build Biology. Hij heeft zijn Porsche 356 RSR meegenomen, een van de meest extreme 356’s ooit gebouwd.

Het begon allemaal met een verroeste 356B-coupé uit 1960, een barn find die in droevige toestand verkeerde toen Emory hem kocht. Zoals je ziet verkeert de Porsche nu in een hele andere staat, niet alleen is klassieker in uitmuntende conditie, hij heeft ook wat van Porsches race-DNA gekregen.

Alle carrosseriepanelen, evenals de vloer, zijn vervangen door nieuwe, met de hand gevormde aluminium panelen. De spatborden zijn verbreed om plaats te bieden aan coole vijfspaaks Momo-wielen. De achterkant heeft een traanvormige carrosserie over de bestaande carrosserie, zoals de nieuwe 935 clubsport ook heeft, voor betere aerodynamica.

Als krachtbron werd een zescilinder boxermotor uit een 964 gebruikt, maar er zijn twee cilinders verwijderd want de 356 heeft een viercilinder boxermotor nodig. Twee Garrett GT28R-turbochargers zorgen ervoor dat er voldoende vermogen in huis is, bijna 400 pk. Voor een auto van slechts 884 kg is dan meer dan genoeg.

Het interieur is spartaans maar stijlvol, met een rolkooi, twee klassieke Momo-stoelen met zespuntgordels en een Momo-stuurwiel.

Video: Build Biology – Porsche 356 RSR

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

De meest extreme Porsche 356 ooit gebouwd

Reageer op deze video